A classY Edu digitális oktatástámogató rendszerrel segíti Hargita Megye Tanácsa az érettségire való felkészülést, elsősorban román nyelv és irodalomból. A mai naptól (május 26.) várják az érdeklődők jelentkezését, az elsők között jelentkezőknek ingyenesen biztosítja a megyei tanács a bérletet. Ennek az a feltétele, hogy osztályközösség jelentkezzen, ahonnan legalább tíz diák részt vesz a programban.

Az elmúlt évek érettségi eredményeit megvizsgálva kijelenthető, hogy a Hargita megyei diákok nagy százaléka elsősorban román nyelv és irodalomból nem éri el az átmenő szintet az érettségi vizsgákon. Ez nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy térségünkben sok diák gyengén teljesít, vagy sikertelenül vizsgázik az érettségi  vizsgákon.

A koronavírus megjelenésével, terjedésével az oktatás tantermen kívülre való helyezésével párhuzamosan teret hódított az online oktatás, a járvány okozta rendkívüli helyzetben is tovább kell működjön az oktatási rendszer, a tanulóknak biztosítani kell a tanulási lehetőséget, az iskoláknak és a pedagógusoknak pedig alkalmazkodniuk kell a váratlanul kialakult helyzethez.

A sikertelen érettségi vizsgák kiküszöbölése érdekében Hargita Megye Tanácsa az iskolaigazgatók és tanárok figyelmébe ajánlja a classY Edu digitális oktatástámogató rendszert. A digitális oktató rendszer könnyen kezelhető a felhasználók számára, személyre szabott tanulási élményt, egyéni tanulási útvonalat biztosít a tanulóknak, a tanároknak pedig megoldásokat nyújt egyéni óratervek, tanfolyamtervek létrehozására, egységes keretrendszerben biztosít hozzáférést a digitális tartalmakhoz.

„Célunk, hogy a digitális oktatástámogató rendszer által segítsük a tanárok munkáját és a diákok felkészülését, elsősorban román nyelv és irodalomból, annak érdekében, hogy javítsuk a Hargita megyei diákok körében az érettségi és a pótérettségi vizsgákon az átmenési arányt. Román nyelv és irodalomból 36 kidolgozott digitális tétel áll a tanulók, tanárok rendelkezésére. Osztályok jelentkezését várjuk a programra, feltétel, hogy az osztályból legalább tíz diák részt vegyen. Éljenek a lehetőséggel!” – mondta a program kapcsán Borboly Csaba.

 

Hargita Megye Tanácsának elnöke közösségi oldalán is közzétette a felhívást:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/567517197530921/

Az érdeklődők jelentkezését Hargita Megye Tanácsának Oktatási részlegén várják a csikianna@hargitamegye.ro e-mail címen.

Csíkszereda, 2020. május 26.