A csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulói a hétvégén román nyelvi táborban vettek részt Homoródfürdőn zsilvásárhelyi levelezőtársaik részvételével. A közös táborozás célja a magyar gyerekek román nyelvi készségeinek fejlesztése, kommunikációs hajlandóságuk növelése, ugyanakkor a résztvevők szociális és interkulturális készségeinek fejlesztése volt.

A tábor programjában játékos román nyelvi foglalkozások, csíkszeredai és székelyudvarhelyi városnéző séta, homoródfürdői felfedező túra, zenés-táncos mulatság, különböző sporttevékenységek és tábortűz is szerepelt. A tábor Hargita Megye Tanácsa, valamint helyi vállalkozók támogatásával valósult meg.

A vendégeket október 3-án, csütörtökön a Nagy Imre Általános Iskola VIII. E osztályos tanulói osztálytermükben fogadták, majd városnéző sétára indultak, melynek során bemutatták nekik városunk nevezetességeit, majd mielőtt a tábor helyszínére, Homoródfürdőre indultak volna, Csíksomlyóra, a kegytemplomba is ellátogattak.

A péntek délelőttöt a tábor résztvevői Székelyudvarhelyen töltötték, ahol meglátogatták a Református Kollégiumot, és körbe sétáltak a város központjában. Délután játékos román nyelvi foglalkozásokon vettek részt, amelyek szombat délelőtt is folytatódtak. Szombat délután felfedező túrára került sor, melynek során megcsodálták a Keresztelő Szent János Kápolnát, és megkóstolták a homoródi ásványvizeket. Este körbe ülték a tábortüzet.

A tábor programja vasárnap délelőtt zárult. Indulás előtt a résztvevők meghatottan búcsúztak egymástól, azzal a reménnyel, hogy tanév végéig Zsilvásárhelyen újra találkoznak.