Idén immár huszonötödik alkalommal szervezték meg Székelyudvarhelyen az Őszi Vásár rendezvénysorozatot, melynek keretében gazdasági konferenciát és szakmai kerekasztalt is tartottak. 2017. szeptember 28-án a polgármesteri hivatal Szent István termében, telt ház előtt tartott megnyitó beszédek után számos szakmai elöljáró, valamint fiatal vállalkozó tartotta meg előadását a gazdasági konferencián.

Lukács Zoltán Levente, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének igazgatója, a Hargita megyei közbeszerzési információs rendszerről tartott előadást. Prezentációjában kihangsúlyozta, hogy a rendszer célja a hathatós segítségnyújtás a helyi vállalkozóknak, azért, hogy közvetlenül értesüljenek a Hargita megyei közintézmények által meghirdetett közbeszerzésekről. A jelenlévők megtudhatták azt is, hogy a jelenleg használatban lévő oldal (www.achizitiipublice.judetulharghita.ro)  létrejöttét, a Hargita Megye Fejlesztési Ügynökség által 2016-ban  indított www.cumpararidirecte.investinhargita.ro honlap átszervezése tette lehetővé, melyet a legnépszerűbb közigazgatási szakportál, a www.administratie.ro „A modern technológia alkalmazhatósága a közigazgatásban” díjjal jutalmazott. Ez évben a platform továbbfejlesztésen esett át és kiegészült nagyobb értékű közbeszerzések publikálásával. Előadásában ugyanakkor ismertetett néhány olyan statisztikai adatot, melyek alapján kijelenthető, hogy nem csupán csak igény van egy hasonló oldal működtetésére, hanem újító javaslatok is érkeztek és bemutatásra került továbbá a regisztráció folyamata is.

A konferenciát követően Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége által szervezett szakmai kerekasztalokon az előadások alatt felmerült kérdések szakértők általi megválaszolására került sor. Ezáltal tisztább képet kaphattak a jelenlévők az új áfa törvény megvalósításával kapcsolatban, a Start-up Nation támogatásokról és más pályázati lehetőségekről az Üzleti, Környezet Kereskedelem és Vállalkozások Minisztériuma keretében, továbbá a  mikró, kis- és középvállalkozásokat érdeklő aktuális pályázati lehetőségekről.

2017.10.02

Forrás: adehar.ro