Ne hallgassanak, hanem tegyenek, hogyha látják, hogy sok rossz döntés születik – erre kérte Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a könyvelőket a Romániai Könyvszakértők és Mérlegképes Könyvelők Testületének (CECCAR) Hargita megyei fiókszervezete által rendezett Romániai Könyvelők Napján szeptember 21.-én, szerdán. Az eseményen részt vett Tánczos Barna szenátor, Barabás Csaba, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének vezetője, Fülöp Árpád a Sapientia Tudományegyetem képviseletében, valamint a megyében tevékenykedő könyvelők és könyvszakértők, gazdasági igazgatók.

A rangos esemény egyik meglepetése lehetett, hogy Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének kezdeményezésére – a közintézményi könyvelés támogatásáért – egy együttműködési protokollt sikerült tető alá hozni, amelyet a szóban forgó eseményen írtak alá. Az egyezményt aláírta Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba tanácselnők, valamint Szőcs-Mátyás István és Biró Emese vezérigazgató-helyettesek (akik a szakmai gyakorlatot fogják biztosítani a diákok számára), a protokoll létrejöttének kezdeményezője, Barabás Csaba,  Korodi Attila parlamenti képviselő (utóbbi szükség esetén a könyveléssel kapcsolatos törvénymódosító javaslatok kivitelezését vállalta fel), a Hargita Megyéért Egyesület igazgatója, Bálint Miklóssy Enikő (aki ösztöndíjat igyekszik biztosítani azon egyetemisták számára, akik ebből a témából szándékoznak megírni a diplomamunkájukat), Fülöp Árpád a Sapientia egyetem részéről (aki vállalta, hogy újraindítják a közintézményi könyvelést az egyetemen), és végül, de nem utolsó sorban Gencsi Mihály, a Romániai Könyvszakértők és Mérlegképes Könyvelők Testületének Hargita megyei elnöke (aki a szakmai támogatásról biztosította a kezdeményezést).

Tánczos Barna is csatlakozott az aláírókhoz, és gratulált a fejlesztési ügynökségnek az elképzeléshez, mondván: alapot biztosítanak ahhoz, hogy jó könyvelők legyenek a megyében. Hozzátette, szívesen fogadja a CECCAR tagjainak javaslatait, és ezeket továbbíthatja a gazdasági minisztérium felé.

A Romániai Könyvelők Napján a megyei tanács elnökét, Borboly Csabát és a fejlesztési ügynökség vezetőjét, Barabás Csabát kitüntetésben részesítette a CECCAR vezetősége, mint legjobb partnert.

Csíkszereda,

2016. szeptember 21.

Forrás: adehar.ro