Consiliul Județean Harghita pentru că, pe cât posibil, să poată lua măsuri în vederea păstrării și prosperării tinerilor acasă, pune un accent mare pe problemele legate de educația profesională la nivel local și pe cunoașterea viziunii de viitor a tinerilor din județul Harghita,.

Prin urmare, în ultimii ani, împreună cu Agenția Județeană de Dezvoltare Harghita, am continuat activitățile pentru restabilirea prestigiului învățământului profesional, adaptarea formării profesionale la nevoile pieței muncii și consolidarea activității de consiliere și îndrumare în carieră profesională a tinerilor. Pentru că considerăm că activitățile de orientare în carieră joacă un rol cheie în îmbunătățirea prestigiului formării profesionale, socotim că este necesar promovarea, regândirea și dezvoltarea acestor activități pentru ca copiii să vadă oportunitate într-o profesie, și astfel să aibă posibilitatea de a-și forma o viziune pe termen lung. Considerăm că este important ca îndrumarea în carieră și consilierea în planificarea carierei să fie de ajutor tuturor celor care sunt în căutarea formelor adecvate de instruire pentru a-și pune în aplicare planurile, fie vorba de obținerea primei diplome, de schimbarea carierei sau de alegerea unor oportunități de studiu suplimentare.

 

Scurtul rezumat al oportunităților oferite de învățământul profesional, al propunerilor, programele și inițiativelor în această direcție din județul Harghita se poate citi făcând clic aici.

 

Comunicate de presă aferente se pot găsi pe vechiul site al Consiliului Județean Harghita.

Pachetul de legi privind învăţământul profesional pe vechiul site al Consiliului Județean Harghita