Evenimentul a avut loc la sediul societății Korondi Arcso. Specialiștii au vorbit despre prezentul și viitorul prelucrării lemnului, iar apoi tinerii au putut vedea, de asemenea, pașii practici în timpul vizitei la fabrică.
Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita, a subliniat în discursul său de bun venit faptul că lipsa de profesioniști este imensă, profesia poate oferi o siguranță, cunoștințe pe care nimeni nu le poate lua!
Kádár Tibor, reprezentantul programului dedicat silviculturii în cadrul Agenției, a subliniat faptul că este greșită concepția conform căreia pădurea este în declin, dimpotrivă, din cauza depopulării multe zone sunt abandonate care sunt reîmpădurite natural și a adăugat că există o mare penurie de forță de muncă în industria lemnului.
Benedicsics Jenő, directorul liceului profesional Fogarasy Mihály, a susținut o prezentare intitulată Industria lemnului – trecut, prezent și viitor.
Lemnul a fost transportat odată cu pluta și prelucrat cu unelte manuale, acum spre exemplu este mecanizat, lemnul de tăiat este măsurat în conformitate cu coordonatele.
Cilip Árpád – directorul Agenției, a atras atenția elevilor asupra importanței învățării profesiei și nu în ultimul rând asupra faptului că vor primi o diplomă după absolvirea școlii, deoarece, spre exemplu, aproape toate cererile de finanțare necesită o diplomă profesională acreditată. Dacă își încearcă norocul în străinătate, ar trebui totuși să și-l pună în profesia pe care au învățat-o!
După prezentări, elevii au reușit să obțină o perspectivă asupra vieții de zi cu zi din viața societății Árcsó, să privească fazele de lucru una câte una și să pună întrebări directorului companiei.