Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita recunoscând importanța educației profesionale, respectiv lipsa resursei umane din județ a elaborat un program pentru sprijinirea educației profesionale. Scopul nostru este sprijinirea și informarea tinerilor începând cu orientarea profesională până la găsirea unui loc de muncă.

Cu ocazia sondajului efectuat în rândul absolvenților am căutat răspunsuri referitoare la planurile acestora pentru viitor: acasă sau în străinătate? Dorim să prezentăm în mod continuu meseriile care duc lipsă de personal calificat, și astfel să contribuim la asigurarea personalului specializat în aceste domenii. Invităm exemple bune la orele de dirigenție, astfel tinerii au șansa de a primi informații de la antreprenori cu experiență în domeniul studiat. Organizăm zile profesionale unde elevii din educația profesională se pot întrece pe plan profesional.

În colaborare cu unitățile de învățământ și Inspectoratul Școlar Județean am reușit să gidentificăm o problemă semnificativă și anume: lipsa materialelor didactice pentru anumite specializări, iar cele existente sunt învechite. Până în momentul de față, am reușit să asigurăm pentru 14 instituții de învățământ, aproape 1700 exemplare de materiale auxiliare.

Scopul nostru este să facem cunoscute posibilitățile oferite de meleagurile natale, astfel să diminuăm lipsa resursei umane, fiindcă un bun meseriaș poate asigura un trai bun pentru el și familia lui.